stories

Facebooks Starka Utveckling Genom Åren

Facebook social media
Facebook har under de senaste åren blivit ett av de mest populära sociala nätverken. Det har förändrats mycket sedan det grundades 2004, och det är intressant att se hur det har utvecklats. Här är en historisk översikt över Facebooks utveckling genom åren.

Från Harvard till Världsomspännande

Facebook grundades 2004 av Mark Zuckerberg och hans vänner från Harvard. Det ursprungliga syftet var att skapa ett socialt nätverk för studenter vid Harvard, men det växte snabbt och blev snart tillgängligt för studenter vid andra universitet också. 2006 öppnades det för alla över 13 år, och samma år lanserades också Facebooks första mobilapp.

2008 lanserades Facebook Connect, som gjorde det möjligt för användare att logga in på tredjeparts webbplatser med sina Facebook-konton. Samma år öppnades också Facebook för alla över 13 år världen över.

Funktioner och Förbättringar

Åren 2008-2009 innebar stora förändringar för Facebook, inklusive introduktionen av nya funktioner som chatt, grupper och förbättringar av befintliga funktioner. 2010 lanserades Facebook Places, som gjorde det möjligt för användare att ”checka in” på olika platser.

2011 lanserades Facebook Timeline, som gav användarna möjlighet att återskapa sina livshistorier på Facebook. Samma år lanserades också Facebook Messenger, som gjorde det möjligt för användare att skicka och ta emot meddelanden direkt från Facebook.

2012 lanserades Facebook Graph Search, som gjorde det möjligt för användare att söka efter andra användare, sidor och grupper baserat på deras intressen och beteenden.

2013 lanserade Facebook en ny version av sin mobilapp, som gjorde det möjligt för användare att ta bilder, ladda upp dem och dela dem direkt från appen.

Reklam och Monetisering

2014 lanserade Facebook sin första reklamplattform, som gjorde det möjligt för företag att skapa och visa reklam på Facebook. Samma år lanserades också Facebooks första betalningssystem, som gjorde det möjligt för användare att köpa produkter eller tjänster direkt från Facebook.
Läs mer om detta på Facebook