stories

Facebooks utveckling genom åren

Facebook har förändrats mycket sedan det grundades 2004. Det har gått från att vara en plattform för att hålla kontakt med vänner och familj, till en maktig social medieplattform som förenar miljontals människor över hela världen. Följande är en titt på hur Facebook har utvecklats över åren.

2004 – Facebook grundades av Mark Zuckerberg och hans Harvard-kamrater. Det första Facebook-kontot skapades den 4 februari och det skapades för att ersätta de populära college-webbplatserna som användes för att hålla kontakt med vänner och familj.

2005 – Facebook skapade ett nytt användaravtal som lät användare över hela världen registrera sig. Det öppnade upp för miljontals användare och gjorde Facebook till en global plattform.

2006 – Facebook lanserade profilbilder och förbättrade sina sökfunktioner. Det lanserade även ”Vänner”-funktionen som gav användare möjlighet att hålla kontakt med vänner och familj.

2007 – Facebook lanserade Facebook-sidan som gav företag och organisationer möjlighet att skapa sin egen sida och nå ut till miljontals användare.

2008 – Facebook lanserade sitt eget nyhetsflöde som gav användare möjlighet att se vad som händer i världen och få nyheter från vänner och följare.

2009 – Facebook lanserade applikationer som gav användare möjlighet att skapa sina egna spel och applikationer.

2010 – Facebook lanserade ”Platser”-funktionen som gav användare möjlighet att dela sin plats med vänner och familj.

2011 – Facebook lanserade ”Chatt”-funktionen som gav användare möjlighet att chatta med vänner och familj.

2012 – Facebook lanserade ”Grupper”-funktionen som gav användare möjlighet att skapa sina egna grupper och diskutera olika ämnen.

2013 – Facebook lanserade ”Sidor”-funktionen som gav företag och organisationer möjlighet att skapa en sida och nå ut till miljontals användare.

2014 – Facebook lanserade ”Stories”-funktionen som gav användare möjlighet att dela sina ber