Bloggen

Konferens och semester i Sverige

Bland den största andelen vänner är Sverige inte ett speciellt intressant resemål, de flesta reser till varmare breddgrader så fort arbetet och ekonomin tillåter. Även jag var helt blind för Sverige tills för bara ett par år sedan då jag genom mitt arbete åkte upp till Lappland för en konferens. Att jag skulle mötas av en sådan häpnadsväckande natur och inte minst kultur, var jag inte beredd på och det var som om en helt ny värld öppnade sig, den värld som är mig närmast men som skiljer så enormt från min vardag i storstaden.

Billigare att resa utomlands?

En vanlig missuppfattning är att det är billigare att resa utomlands, många pekar på att det är så dyrt att leva i Sverige, vilket jag nu efter års av erfarenhet på vägarna mellan olika konferens anläggningar i form av gamla slott och vackra herrgårdar, kan dementera. Väljer man att åka på konferens under tider som inte infaller vid skollov eller högtider så är priserna faktiskt helt rimliga och genom att lämna bilen hemma och sätta sig på ett tåg håller man nere kostnaderna på ett effektivt sätt.

Att välja resemål och att åka i grupp med en idé av en konferens av något slag kommer jag billigt undan och får möjlighet att upptäcka vårt vackra och till stor del orörda land. Visst åker jag emellanåt utanför Sveriges gränser och har inget emot värme och djungel, men eftersom att det som oftast kostar en rejäl slant som man vid beställning av resan inte kunnat förutspå, blir det som oftast konferens resor tillsammans med goda vänner i Sverige för min del. Att standarden på våra svenska konferens hotell är så pass hög gör det mer attraktivt att resa runt i Sverige.